Fremtiden flytter ind: Kunstig intelligens – Et værdifuldt rekrutteringsværktøj?

Rekrutteringssystem i fremtiden

“Winter is coming”, en replik, som givetvis et blevet benyttet utallige gange af adskillige skuespillere fra den berømte tv-serie Game of Thrones. I dette blogindlæg vil vi dog hellere fokusere på, at ”Future is coming”. Teknologi har nemlig skabt alverdens muligheder, som rekrutteringsansatte kan bruge til at forbedre deres arbejde.

Kunstig intelligens er en game changer for både rekrutteringsfolk og jobansøgere. Kunstig intelligens kommer til at ændre den måde, hvorpå du rekrutterer samt hvordan jobsøgende finder nyt job. Med dette blogindlæg vil vi gå på tværs af følgende emner:

  • Kunstig intelligens: Det nye sort inden for teknologi og HR?
  • Fordele ved at bruge kunstig intelligens i rekruttering
  • Udfordringer ved at bruge kunstig intelligens i rekruttering

Kunstig intelligens: Det nye sort inden for teknologi og HR?

“Hvad er kunstig intelligens?”, “Hvordan kan kunstig intelligens være nyttig i en rekrutteringsproces?”, “Hvorfor skal jeg bruge min tid til at vide alt dette?”. Måske forestiller du dig at kunstig intelligens, fungerer som en kold, upersonlig og dum maskine, eller måske er du bange for, at kunstig intelligens vil erstatte dine evner samt stilling på arbejdspladsen?

I stedet for at se på begrebet som en forhindring eller en ond djævel, bør du hellere se det som et problemløsende edb-værktøj som gavner dig i din rekruttering. Vi vil gerne understrege, at selv om teknologien bliver mere avanceret, vil rekrutteringen fortsat være en grundlæggende menneskelig aktivitet. Men sidder du med rekruttering, er det din fornemmeste opgave at finde det bedste match mellem en kandidat og ledige stilling. Det er muligt at gøre lige netop det, dog meget mere effektivt end tidligere, da du kan automatisere dele af rekrutteringsarbejdet. Især de opgaver, der beskæftiger sig med store mængder data. Således opstår der et behov for kunstig intelligens til at behandle disse mængder. Så ved at anvende algoritmer kan teknologi inden for kunstig intelligens øge chancerne for et kommende match.

Fordele ved brug af kunstig intelligens i din rekruttering

Spar tid ved at erstatte manuel screening af CV: Med automatiserede processer vil rekrutteringsfolk være mere effektive uden at gøre mere end de har været vant til. Kunstig intelligens gør det muligt at udskifte det manuelle arbejde med screening af CV’er, hvilket går på at være en af de mest tidskrævende opgaver i rekrutteringsprocessen.

Ved at trække information fra offentlige datakilder om tidligere arbejdsgivere og sociale medieprofiler kan det berige kandidaternes CV. Det reducerer dermed tiden til at ansætte, hvilket gør det muligt for dig at ansætte de bedste kandidater fra talentmassen, reducere omkostningerne og opnå en konkurrencemæssig fordel.

Forbedring af kvalitet reducerer omkostningerne: Da data er blevet meget lettere at opnå på grund af teknologien, kan kunstig intelligens nu bruge dataene til at standardisere et match mellem kandidatens erfaring, viden og færdigheder til de bestemte jobkrav. Visse algoritmer kan finde kritisk information fra et teksttungt og ustruktureret CV, hvilket gør det lettere at finde et mere ideelt job for kandidaten, da de er forsynet med de oplysninger, der passer til deres behov.

Mindsker fordomme: Kunstig intelligens kan bidrage til at reducere fordomme ved hjælp af automatiserede vurderinger. Der er altid subjektivitet i rekrutteringsprocessen, men ved hjælp af kunstig intelligensdrevende sprogfærdighedsvurderinger kan denne teknologi automatisk evaluere meget mere end en menneskelig vurdering.

Denne teknologi gør det muligt for os at se kandidatens veltalenhed, ordvalg, talemønstre, kommunikationsfærdigheder, ansigtsudtryk og gestikulationer, som resulterer i en mere effektiv evaluering af kandidaterne. Dette kan føre til en evaluering om hvorvidt kandidaten er egnet til den ledige stilling, organisationen og organisations kulturen.

Udfordringer ved at bruge kunstig intelligens i din rekruttering

Kræver enorme mængder data: For at kunstig intelligens skal kunne fungere hensigtsmæssigt og efterligne menneskelig intelligens, er der behov for store mængder data om hvordan CV screenes, da det skal kunne gøres så korrekt som muligt. For at få det mest præcise resultat skal der bruges flere tusinde CV screeninger til den bestemte stilling.

Kunstig intelligens kan lære menneskelige fordomme: Selv om kunstig intelligens bruges til at fjerne eventuelle menneskelige forstyrrelser og fordomme om køn, religion og race, så udvikler teknologien omkring kunstig intelligens konstant og bygger derved videre på tidligere adfærdsmønstre i rekrutteringsprocessen. For at undgå dette problem skal du være sikker på, at softwareleverandøren er opmærksom på dette og er i stand til at fjerne enhver mulig fordom.

Skepsis blandt jobsøgende og HR ansatte: En masse ny teknologi kommer til og tager fart inden for HR verdenen. Mange HR relaterede trends kan enten vare i adskillige år, mens andre er glemt inden du får talt til 10. Der er således en tendens til skepsis blandt jobsøgende og HR ansatte. Nogle jobsøgende og kandidater kan føle at, det er upersonligt at tale med en computerskærm, andre er irriteret over standardiserede chatrobotter og standardiserede svar de modtager for deres ansøgning. Desuden er flere HR ansatte bange for at miste indflydelse og jobfunktioner, hvilket holder dem tilbage for at implementere disse nye teknologiske tiltag.