Sådan hjælper rekrutteringssoftware med at rekruttere

Digitale løsninger på arbejdspladsen er kommet for at blive. Rekruttering såvel som onboarding af nye medarbejdere er bestemt ikke det samme som bare for få år siden. Og det er faktisk meget værdifuldt for din virksomhed, som kan spare penge og tid ved hjælp af rekrutteringssoftware.

Der var engang, hvor ansøgning blev sendt med posten, og jobsamtaler blev afholdt på arbejdspladsen. Både nutiden og fremtiden ser imidlertid anderledes ud. De digitale systemer for rekruttering, onboarding og deslige er kommet for at blive.

Det er de ikke mindst fordi, at de medfører en række fordele. Arbejdsgangen bliver både mere fleksibel og effektiv med digitale løsninger, og på sigt skaber det mere værdi. I rekrutteringsprocessen kan et digitalt software ligeledes lette administrationen og skabe plads og luft i kalenderen.

Kan man optimere rekrutteringen med rekrutteringssoftware?

Det korte svar? I allerhøjeste grad, ja. Der går så meget tid, administration og bureaukrati i processen med at ansætte en ny medarbejder. Et rekrutteringssoftware kan virkelig lette dette arbejde. Det kan også skabe et bedre overblik over de bedste kandidater, og ikke mindst en endnu skarpere profil på hver enkelt af dem. Det kan vi opliste 3 gode grunde til:

1. Kandidaten bliver selvkørende

Det smarte ved et rekrutteringssoftware er, at meget af arbejdet med rekrutteringen tilfalder kandidaten. Og det er en god ting, både for virksomheden og for kandidaten. For virksomheden er det selvfølgelig belejligt, fordi man sparer tid, administration og penge.

For kandidaten er det godt, fordi vedkommende får mulighed for at formulere sine kompetencer og kvalifikationer, helt målrettet virksomheden. Kandidaten indtaster nemlig selv sine oplysninger, og virksomheden kan stille de spørgsmål, der giver allermest mening at få svar på. Det er både effektivt og skaber værdi, og begge parter bruger deres tid og energi på det rigtige.

2. Rekrutteringssoftware skaber plads i kalenderen

Softwaret kan også tilrettelægges sådan, at bookingen af jobsamtaler bliver nem og overskuelig. Her er det igen op til kandidaten at booke en tid, ud fra virksomhedens kalender. I finder altså en mødedato ved hjælp af enkelte klik og meget mindre tid.

E-rekrutteringen medfører selvfølgelig ligeledes, at man sparer tid på selve jobsamtalen. For det første skal kandidaten ikke nødvendigvis tage på en lang tur ind til kontoret, men kan foretage interviewet hjemme fra stuen. Og virksomheden skal ikke sætte et lokale i stand og sørge for kaffe, frugt og hvad man ellers måtte finde nødvendigt – selvom det naturligvis kan være hyggeligt.

3. Jobopslaget kommer bredere ud for færre penge

Med et software til rekruttering kan du også få dit jobopslag langt ud over stepperne uden at bruge unødige midler. Rekrutteringssoftware har nemlig et særligt system for deling af jobopslag, så det får en bred rækkevidde, og virksomheden behøver ikke bruge penge på at annoncere på jobportaler.

Når man ikke skal ind og lægge sit opslag op på diverse portaler, sparer man selvfølgelig også tid. Og tid er altså uundgåeligt lig penge. Så rekrutteringssoftware må siges at være værdifuldt på en række essentielle punkter. Og ikke bare for virksomheden, men også for kandidaten.