Hvad er fordelene ved at bruge et rekrutteringssystem?

Rekrutteringssystem og menneske

For små og mellemstore virksomheder som skal udvide og finde nye medarbejdere kan det virke helt uoverskueligt at komme i gang. I dag venter man ikke på søndagsavisen for at kigge på trykte jobannoncer, det hele forgår for det meste på nettet og ikke bare om søndagen! Så hvad er de bedste muligheder, når man skal bruge nettet som rekrutteringsværktøj?

Ved brug af et nemt online rekrutteringssystem, har man hele forløbet samlet et sted og har muligheden for at gå i gennem processen skridt for skridt, og nogle tilbyder endda vejledning fra kvalificerede konsulenter undervejs.

Her kommer 3 bud på ting, som bliver nemmere med hjælp af et rekrutteringssystem.

1. Stillingsannonce uden tanke vs. annonce med fokus

Hvis man bare skriver alt som har at gøre med stillingens opgaver må man jo få den rigtige kandidat, vel? Desværre ikke. Hvis man skriver for meget, kan den vigtigste budskab blive tabt i dit ordsalat.  Derudover får man næsten aldrig den helt perfekte kandidat, som kan ALT der står i annoncen så det er vigtigt at fremhæve de rigtige ting, for at tiltrække de rigtige kandidater.

Fordelen: Brug rekrutteringssystemer der kan hjælpe med opsætning af annoncen og kategorisering af stillingens indhold, for at lave en strategisk stillingsbetegnelse. Anvend også sorteringsfiltre når ansøgninger vælter ind, for at screene kandidater på de parametre, som er vigtigste for stillingen.

2. Outsourcing vs. gør det selv

Små og mellemstore virksomheder har sjældent deres egen HR medarbejdere, og det kan virke nemt at outsource opgaven til en ekstern HR partner. Men i det, risikerer man, at virksomheden ikke bliver præsenteret på den bedste mulige måde og man mister muligheden for at selv have indflydelse på processen.

Fordelen: Bevar overblikket med et rekrutteringssystem som gør processen overskuelig og nem at klare. På den måde, kan man selv få styr på f.eks. det førstehåndsindtryk ansøgerne får af virksomheden og hvilke typer kandidater søger ind hos virksomheden. Et godt rekrutteringssystem gør det nemt at tage sig af hele forløbet, også i mindre virksomheder hvor der ikke er decideret HR afdeling. Ydermere, er små virksomheder ofte meget personlige og uformelle, og det kan man udnytte i rekrutteringsprocessen.

3. Forkert/begrænset platform for annoncen vs. målrettet strategi for maksimum visninger

Et stort spørgsmål i processen er, hvorhen skal annoncen slås op? Man kender måske selv nogle hjemmesider, hvor der vises jobannoncer så hvorfor ikke bare bruge dem? Det kan man jo godt i princippet, men det kan også være, at der findes mere relevante platformer, hvor der er højere sandsynlighed for at de kvalificerede kandidater bliver opmærksom på annoncen

Fordelen: Det gode rekrutteringssystem giver dig den mest relevant strategi for virksomheden ud fra opsamlet data, og her kan der være nogle ting, man selv ikke kommer i tanke om på vejen. Det er derfor en fordel at bruge det rigtige system, så man kan være sikker på at alt forgår med strategisk blik og omhu.

Rekruttering burde dog altid, i sidste ende, handle om det personlige og hvordan kandidaten passer ind med de andre medarbejdere og virksomhedens arbejdsmiljø. Men det finder man frem til i selve jobsamtalen; alt før det handler om at forhøje chancen for at tiltrække de bedst kvalificerede kandidater, og der er rekrutteringssystemet med til at gøre arbejdet nemmere.