Data: Datadreven rekruttering finder dit match

Rekrutteringssystem og mennesker

Det kan være svært at finde de rigtige medarbejdere på traditionel vis, hvor medarbejderen ofte bliver bedømt ud fra mavefornemmelse og held. Teknologien har skabt muligheder for at benytte data som et effektivt redskab indenfor rekruttering. Det er muligt at finde frem til den kandidat, som du lige står og mangler ved hjælp af Big Data.

Fremtiden flytter ind

Teknologien har skabt større muligheder for HR services og processer.

eHR-teknologi har gjort det muligt for både arbejdsgivere og arbejdstagere at benytte relevante HR services direkte fra mobilen eller computeren. Disse HR services dækker over en bred vifte af systemer såsom opretholdelse af personalefortegnelser, adgang til elektronisk ansøgningsproces, online ferieanmodninger, fraværsstatistikker, online medarbejdersamtaler, opbevaring af diverse dokumenter såsom Code of Conduct samt automatiske svar til HR forspørgelser.

Hvad er Big Data?

Når man snakker om nutidens rekruttering, kan man ikke undgå at snakke om begrebet ”Big Data”. Big Data er værdiskabende og bliver hyppigt brugt i diverse sammenhænge. Indenfor HR bruges Big Data til at skabe indsigt i, hvor og hvordan man kan finde frem til den kandidat, som du lige står og mangler.

Big data drejer sig om forvaltning, opbevaring, analysering og processering af større mængder data, der kan skabe indsigt i forskellige mønstre, hvorved man kan identificere og udnytte sin rekrutteringsstrategi til at finde det rigtige match mellem kandidat og virksomhed.

Denne slags data tager udgangspunkt i de mønstre eller den adfærd vi udviser, når vi surfer rundt på internettet. På den måde er det muligt at analysere den større talentmasse og identificere kandidater med det mindset og de egenskaber, som din virksomhed kræver. Derved kan virksomheder vælge kandidater ud ganske nemt fra kriterier, som de mener deres kommende medarbejder skal besidde.

Træf beslutninger baseret på fakta

Traditionel vs. Databaseret rekruttering = Subjektivitet vs. Objektivitet

Dataindsamling og forståelse for hvordan man kan bearbejde data har stor betydning for at træffe de rigtige beslutninger. Databaseret rekruttering bryder med den traditionelle rekruttering fremgangsmåde, der i højere grad bygger på subjektivitet og intuition. Underbyg dine interviews, med fakta og data. Dermed opstår muligheden for at bruge objektive data i din rekrutteringsproces som supplement til din egen subjektivitet.

Benyt de rigtige rekrutteringskanaler

Finder jeg mine kandidater gennem kampagner på sociale medier, online jobsider, LinkedIn søgninger m.m.?

Ved at bruge data fra en markedsanalyse og tracking systemer kan du få indsigt i, hvilke kanaler kandidaterne benytter i sin søgen efter et nyt job. Det kan f.eks. være kampagner på sociale medier, online jobsider eller LinkedIn søgninger. Når du har kortlagt hvad der karakteriserer den perfekte kandidat til en given stilling, kan du skræddersy hvilken eller hvilke rekrutteringskanaler og indhold du bør benytte baseret på den indhentede data.

I din markedsanalyse kan du også finde frem til hvor stor en del af dine ansøgere som går læser en jobannonce på mobilen eller computeren. Hvis størstedelen af trafikken på en jobannonce kommer fra mobile enheder, er det vigtigt at indholdet vises i en god mobil version. At identificere de benyttede rekrutteringskanaler, kan effektivisere rekrutteringsprocessen, reducere omkostninger og skabe en konkurrencemæssig fordel.

Derudover kan data hjælpe med at danne et indtryk af hvad der virkede godt og knap så godt i tidligere rekrutteringer i lignede tilfælde samt forbedre fremtidige rekrutteringsbeslutninger.