10 tegn på, at din virksomhed har et presserende behov for et rekrutteringssystem

Rekrutteringssystem og mennesker

Det er ikke nemt at ansætte nye medarbejdere, men det bliver ekstra svært for dig, hvis ikke du har et godt rekrutteringssystem til at hjælpe dig med at finde de bedste ansøgere til at besætte den ledige stilling. Hvis du er på udkig efter den bedste kandidat, kan udvælgelsesprocessen nemt trække ud, især hvis du ikke har et godt rekrutteringssystem. Her er 10 grunde til, at din virksomhed har brug for et rekrutteringssystem.

Du har svært ved at udvælge kandidater
Hvis du har problemer med at finde de rigtige kandidater til jobbet, har din virksomhed brug for et rekrutteringssystem. Denne hjælper dig med at udplukke de ansøgninger, du gerne vil se nærmere på, så du ikke først skal gennemgå en lang række uinteressante ansøgninger.

Der er ikke styr på ansøgningernes personlige oplysninger

Når du modtager ansøgere til et stillingsopslag, får du pludselig mange personlige oplysninger i din varetægt. Det er vigtigt, at der er godt styr på ansøgernes personlige oplysninger, både for at holde sikkerheden i orden, men også for at ansættelsesprocessen kan forløbe nemt og gnidningsfrit. Rekrutteringssystemet kan hjælpe dig med at holde styr på oplysningerne på en sikker måde, så oplysningerne allerede ligger i systemet, når du ansætter en ny medarbejder

Din virksomhed bruger e-mails i ansættelsesprocessen

Hvis din virksomhed stadig kommunikerer udelukkende gennem e-mails, kan en ansættelse trække ud og gøre det endnu sværere for dig at få besat stillingen så hurtigt som muligt. Det er nødvendigt, at du kan kommunikere med dine medarbejdere på en effektiv måde. Her er e-mails ikke den bedste form for kommunikation. Med et rekrutteringssystem kan din virksomhed tilmed få en App, der vil gøre kommunikationen langt nemmere.

Ansættelsesproces skræmmer ansøgere væk

Er din ansættelsesproces for lang og besværlig, kan det være de ansøgere, du gerne vil have til samtale, ikke længere er ledige eller interesserede i jobbet, når du kontakter dem.  Det betyder, at du måske ikke kan ansætte den ansøger, du ønsker. Men hvis du har et velfungerende rekrutteringssystem, vil det være hurtigere for dig at vælge, hvem du gerne vil have til samtale, og dermed er der større sandsynlighed for, at andre virksomheder ikke allerede har snuppet den ansøger, du er interesseret i.

Der begås fejl under jobsamtalerne

Den første kontakt til ansøgerne er vigtig. Både du og ansøgeren skal finde ud af, om I skal indgå i et samarbejde. Her er det vigtigt, at du kender din virksomheds retningslinjer, så du stiller de rigtige spørgsmål og får en god snak med ansøgeren. Det kan et rekrutteringssystem også hjælpe dig med, så du undgår at lave fejl til jobsamtalen.

Du ved ikke, hvilke jobportaler der er bedst

For at finde ud af, hvilke jobsøgningsportaler du skal vælge, skal du normalvis gå til hver enkelt hjemmeside for at indsamle data, men med et rekrutteringssystem kan du samle al data under et. Det gør det meget lettere for din virksomhed at sammenligne data og optimere jeres stillingsopslag, så I fanger de rigtige kandidater de rigtige steder.

Du har alt for travlt med at læse ansøgninger

Hvis du bruger alt for lang tid på at læse ansøgninger igennem, har du brug for et rekrutteringssystem, der automatiserer ansøgningerne. På denne måde kan du nemt og hurtigt gennemskue, hvilke ansøgere, der er værd at bruge tid på.

Din virksomhed får ikke tilstrækkeligt med data fra jobsøgningsportaler

For at tiltrække kompetente medarbejdere til din virksomhed, er det vigtigt, at dine jobopslag florerer på de rigtige steder. Hvor mange ser dit jobopslag? Og hvem ser det? Hvilke slags kandidater bruger hvilke slags hjemmesider? Et rekrutteringssystem indsamler data, så du kan udvælge den bedste strategi til at finde de rigtige kandidater.

Ansættelsesprocessen går for langsomt

Et rekrutteringssystem hjælper dig ikke blot med at finde de mest kompetente kandidater, det hjælper dig også med at spare en masse dyrebar tid, så du hurtigt kan få besat stillingen.

Din virksomhed taber penge på ansættelser

Det er faktisk dyrt at ansætte nye medarbejdere, derfor er det nødvendigt, at du effektiviserer din ansættelsesproces. Her er et rekrutteringssystem meget nyttigt. Hvis din virksomhed er i underskud, kan det være en rigtig god ide at få kigget virksomhedens ansættelsesproces efter sømmene.