Hvordan kan rekrutteringssystemer forbedre udvælgelsen af kandidater?

Samtale om rekrutteringssystem

Når du opsætter et jobopslag, vil du modtage tusindvis af håbefulde ansøgere med vidt forskellige baggrunde og erfaringer, men det er ikke til at finde hoved og hale i de mange forskellige ansøgninger, og du har for travlt til at læse dem alle sammen igennem. Derfor udvælger du et tilfældigt udsnit fra bunken. Men dette er ikke den bedste måde at rekruttere på. Hvis du vil hyre den bedste til jobbet, skal du anvende et rekrutteringssystem.

Du vil gerne få besat stillingen så hurtigt som muligt, men med så mange ansøgninger, er det næsten umuligt at finde den rette kandidat. Du har slet ikke tid til at læse alle de ansøgninger igennem. Du har jo også dit arbejde at passe. Heldigvis kan du optimere din ansættelsesproces ved at bruge et rekrutteringssystem.

Find den bedste, ikke den heldigste

Hvis du før har siddet i en ansættelsesproces, ved du, hvor overvældende det er at skulle udvælge en kandidat blandt tusindvis af ansøgere. Det er faktisk ikke til at overskue, og derfor vælger rigtig mange kun at kigge på en lille andel af ansøgerne. Det er der som sådan ikke noget galt i, faktisk kan det være en nødvendighed at vælge ansøgere til og fra. Sagen er bare den, at det oftest er helt tilfældigt, hvilke ansøgninger, der vælges ud, og hvilke, der bliver valgt fra.

Når du bruger denne taktik, betyder det altså, at du finder den heldigste kandidat til jobbet, men ikke nødvendigvis den bedste.  Måske ligger den helt rigtige ansøger som nr. 745 i bunken, og du har valgt kun at gennemse de første 10 ansøgere. Den rigtige kandidat går din næse forbi og må søge job i en anden virksomhed, og du har misset muligheden for at ansætte en god og kompetent medarbejder til din virksomhed.

Hvis du derimod vælger at anvende et rekrutteringssystem, kan du være sikker på, at den rigtige kandidat ikke bliver væk i mængden af ansøgere. Du behøver ikke længere at udvælge et tilfældigt udsnit fra bunken. Nej, med rekrutteringssystemet kan du tage et velovervejet udpluk af kandidater, som du synes er interessante i forhold til stillingen.

Du kan så at sige skille fårene fra bukkene. Hvis der er en bestemt uddannelse eller erfaring, du er interesseret i, gør rekrutteringssystemet det nemt at finde alle kandidater, der lever op til disse krav. Det gør, at du trygt kan sortere kandidater til og fra i din udvælgelsesproces uden frygt for at gå glip af den rigtige ansøger.

Gør rekrutteringsprocessen mere effektiv

Tid er penge, også når det kommer til ansættelsen af nye medarbejdere. Rekrutteringssystemet gør ansættelsesprocessen både hurtigere og mere effektiv, og det kan din virksomhed drage økonomisk fordel af. Ved at effektivisere ansættelsesprocessen kan du vende tilbage til dit arbejde langt tidligere end forventet.

Du behøver ikke længere spilde din tid på at læse ansøgninger. Du kan gå direkte til de kandidater, der rent faktisk er interessante for din virksomhed. Siden rekrutteringssystemet hjælper dig med at ansætte den helt rigtige kandidat til jobbet, er det desuden langt mindre sandsynligt, at du bliver nødt til at gå igennem ansættelsesprocessen en gang til. Hvis du derimod ansætter den forkerte, kan det være, den nye medarbejder ikke kan klare opgaven, og din virksomhed har derfor spildt sin tid på at ansætte en medarbejder, der muligvis ikke er den rette for jobbet.

Rekrutteringssystemet sparer dig altså ikke kun for tid, når du skal ansætte en ny medarbejder, men også på længere sigt, fordi du har ansat en medarbejder, der er god til sit arbejde og som passer ind i din virksomhed.

Gem oplysninger på ansøgere

En stor fordel ved at have et rekrutteringssystem er, at du kan gemme ansøgninger til fremtidige stillinger. Det betyder, at du ikke behøver gå igennem en lang ansættelsesproces igen. Du kan blot udvælge en kandidat blandt de ansøgere, der er i systemet, som du synes er den rigtige for den nye stilling. Det er både godt for din virksomhed og for ansøgerne, da de kan blive rekrutteret til et job, de end ikke har ansøgt om.