En rekrutteringsproces består af at udsende et jobopslag og så blot vente på, at ansøgningerne strømmer ind. Eller hvad?
I dag er en rekrutteringsproces mere end det. Det er faktisk forudsætningen for, om man får succes i sin virksomhed eller ej. For ansætter man de mest talentfulde medarbejdere, garanterer man, at man har de rette kompetencer for at løse opgaver i virksomheden. Derfor er en god rekrutteringsproces ikke blot vigtig, men en nødvendighed.
I dette indlæg vil vi derfor gennemgå:
- Hvad er en god rekruttering?
- Hvorfor skal man have fokus på rekrutteringsprocessen?
- Hvordan kan man løse problemer med fejlrekrutteringer?
Hvad definerer en god rekruttering?
Hvis man ansætter den forkerte person, kan det både koste én tid og penge. Og man er forkert på den, hvis man tror, man er alene om at gøre det, viser en spørgeskemaundersøgelse fra CareerBuilder. Her måtte to ud af tre medarbejdere sige op efter et halvt år, fordi de viste sig ikke at være et godt match med virksomheden.
Hvis man skal investere i en ny medarbejder, er nogle af disse egenskaber vigtige:
- At være teamplayer, hvis de skal samarbejde med andre
- At have de rette egenskaber og viden, der skal til
- At have ambitioner for virksomheden
- At have godt førstehåndsindtryk
Vi hører ofte, at den rette erfaring er afgørende for et godt match. Men det samme er gode ambitioner, at de passer ind på arbejdspladsen, og den rigtige egnethed.
En dårlig rekruttering kan…
… føre til meget besvær. Hvis du ansætter et dårligt match, kan det påvirke produktiviteten, fordi vedkommende nok ikke vil kunne leve op til virksomhedens krav. Alt i alt vil det betyde højere omsætningsomkostninger, fordi der også går oplæringstimer tabt. Derudover kan det også påvirke virksomhedens omdømme, både fordi medarbejderen kan give dig en dårlig anmeldelse, og fordi det kan smitte af på potentielle kunder.
Man kan selvfølgelig stadig ende med en fejlrekruttering, selv om man som hverver har gjort sit bedste. Men første skridt mod at undgå en fejlrekruttering er at se sin rekrutteringsproces igennem.
Undgå fejlrekrutteringer
Fejlrekrutteringer er ikke altid uundgåelige. Men man kan gøre noget for at formindske dem. Blandt andet kan man lære fra tidligere fejlrekrutteringer. Et eksempel kan være, hvis man havde en medarbejder, som ikke formåede at løse opgaver i tide. I samtalen kan det derfor være en god idé at spørge ansøgeren om, hvor længe det ville tage dem at lave en opgave.
Hvis man vil undgå at skulle sige farvel til en medarbejder et halvt år efter, de er blevet ansat, så er det vigtigt at investere tid og penge i rekrutteringen. Og hvis man ikke føler sig helt rustet til at påtage sig opgaven, så er der god grund til at søge hjælp. Med hjælp fra f.eks. Next Rekruttering får du nøje planlagt processen både før og efter samtale, så du finder den helt rigtige kandidat.
Læs mere her: https://nextrekruttering.dk/