Brug mere tid på de opgaver, der gælder

Rekrutteringssystem og mennesker

I de fleste HR-afdelinger kan opgaverne hurtigt hobe sig op. Det gælder også de mere administrative opgaver såsom rekruttering, som desværre tager tiden og fokus væk fra de mere strategiske opgaver. For der skal sorteres i ansøgninger, der skal indkaldes til samtaler, og det at finde kandidat kan ligeledes være en omstændelig proces. Fordi det er en langsommelig proces, kan nogle virksomheder have tendens til at negligere det vigtige arbejde i at rekruttere.

I dette blogindlæg vil du få svar på nogle af disse spørgsmål:

  • Hvad er problemet med de mange administrative opgaver?
  • Hvordan kan automatisering afhjælpe problemet?
  • Hvordan kan min virksomhed få hjælp til det?

Når opgaverne bliver for mange

Rekruttering er en uundværlig, men også tidskrævende del i HR-afdelingen. For det første kan man risikere at bruge flere timer og kroner på rekrutteringshjemmesider, der kan virke kontraintuitive. Men der findes desværre langsigtede risici ved at bruge den forkerte tid på rekruttering. Man kan komme ud for, at man ansætter den forkerte, hvilket kan være dyrt i den lange ende. Samtidig kan man også risikere ikke at opdage den helt rigtige kandidat.

Men rekruttering er altafgørende for virksomheden, da det vil forme, hvordan virksomheden kommer til at se ud fremover med de kandidater, der bliver ansat. Derfor er samtalerne med ansøgerne vigtige, og jo mere planlagt proces op til samtalen, desto bedre samtaler vil man få. Ligeledes er det vigtigt at respektere sine ansøgere, uagtet om de bliver ansat eller ej, da det vil påvirke deres opfattelse af virksomheden.

Spørgsmålet er derfor, om der ikke er en smartere måde at tilgå processen både op til samtalerne og efterfølgende.

Automatisering i HR-branchen

Som hrzone.com påpeger, er automatisering i HR-branchen et værktøj, som kan spare medarbejdere flere timers arbejde. Det kan både øge produktiviteten og forbedre gennemsigtigheden i virksomheden. Man kan måske godt undre sig over, om det er en god idé at automatisere rekruttering. For hvordan kan kunstig intelligens erstatte beslutningsprocessen?

Der findes adskillige softwares, som kan hjælpe virksomhederne med at få skub under arbejdsprocessen. For teknologien er til for at hjælpe og ikke for at besværliggøre processen. Men det kan ofte være svært at navigere i, hvilke programmer, der både findes til en god pris, som løser flere problemer på én gang.

Spar tid med ReQruiting

Hvis du vil optimere arbejdsprocessen hos din virksomhed, er ReQruiting en alt-i-én-løsning, som kan automatisere rekrutteringsprocessen ved at screene og rangere ansøgere, samt administrere adskillige HR-funktioner.

Det er funktioner som:

  • Automatiseret rangering af ansøgere
  • Annoncering på sociale medier
  • Talent kandidatdatabase
  • Få underskrevet kontrakter hurtigere med digital underskrift

Som nævnt tidligere er det også vigtigt at pleje forholdet med sine ansøgere, og derfor kan man med ReQruiting automatisk udsende en ‘tak for ansøgning’-besked. På den måde sikrer man også, at de ansøgere vil sprede det gode om virksomheden i deres netværk.

Normalt er der dyre gebyrer hos de rekrutteringshjemmesider, hvor man selv skal sortere i ansøgninger. Men for en fordelagtig pris får du med ReQruiting både funktioner som rekruttering, kontrakthåndtering, HR og onboarding i én. Og så tager det ikke mere end 2 minutter at komme i gang med systemet, som både er effektivt og GDPR-sikkert.

Ved at bruge ReQruiting kan I spare tid på de administrative opgaver og fokusere på de komplekse opgaver, der virkelig betyder noget i virksomheden. Hvis du vil lære mere om, hvordan ReQruiting kan hjælpe din virksomhed, så læs med her: https://www.reqruiting.com/